JIPPO P10 Joukkueen arvot ja säännöt


Kuuntelemme lapsiamme ja kyselemme heidän tuntemuksiaan. Olemme kiinnostuneita lastemme harrastuksista ja muistamme ylläpitää kannustavaa ja positiivista asennetta sekä harjoituksissa että otteluissa.

Huolehditaan että pelaajalla on asianmukaisen varusteet harjoituksissa ja peleissä. Tähän on joukkueella minimitavoite ja on ok olla ylittämättä sitä.

Pidetään yhdessä kiinni, että harjoituksiin ja peleihin liittyvät ilmoittautumiset tehdään määräajassa.

Huolehditaan että lapsi harjoittelee ja pelaa terveenä.

Jokainen pelaaja on tärkeä ja arvokas joukkueen jäsen. Iloinen osallistuminen ja parhaansa yrittäminen ovat tärkeintä. Joukkueessa on uusia ja jo pidempään mukana olleita pelaajia. Otetaan huomioon, että pelaajilla, valmentajilla ja vanhemmilla on erilaisia tavoitteita, tarpeita ja toiveita tähän liittyen.

Turvaamme kaikille tasavertaiset mahdollisuudet oppia, kehittyä ja harrastaa.

Valmentajat ohjaavat pelaajia harjoituksissa ja peleissä. Vanhemmat kannustavat ja näyttävät hyvää esimerkkiä hyvällä käytöksellä.

On tavoitteena antaa jokaiselle pelaajalle mielekkäitä kokemuksia otteluissa ja harjoituksissa. Tätä toteutetaan esimerkiksi järjestämällä erilaisia harjoitus- ja peliryhmiä. Otteluiden yhteydessä puhutaan esim. haaste- ja kilpatason otteluista. Pelaajat ovat eri vaiheissa omassa kehityksessään monessa mielessä. Harjoituksissa ja peleissä valmentajat käyttävät jatkuvaa harkintaa missä ryhmässä pelaaja kulloinkin harjoittelee tai pelaa. Tässä asiassa tehdään yhteistyötä muiden ikäluokkien ja seurojen kanssa.

Seuramme on alueen isona toimijana vastuussa jalkapallotoiminnan kehittämisestä maakunnassa. Tämä alkaa näkyä konkreettisesti juuri nyt käsillä olevina vuosina (kun pelaajat täyttävät n. 10 vuotta) esimerkiksi yhteisinä tapahtumina naapuriseurojen kanssa. Pelaajia käy yhteisissä harjoituksissa ja ottelutapahtumissa ja toimintaa kehitetään muutenkin yhdessä. Toivotetaan muiden joukkueiden pelaajat, valmentajat ja vanhemmat tervetulleeksi toimintaamme!

Vanhemmat kiinnittävät huomiota käyttäytymiseensä kentän laidalla niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Vanhemmat eivät esiinny päihteiden vaikutuksen alaisena tai käytä tupakkatuotteita harjoitus- tai pelipaikkojen läheisyydessä. Näytetään esimerkkiä asioissa, jotka kannustavat päihteettömään harrastamiseen ja elämään.

Seurataan otteluita muualla kuin vaihtopenkin läheisyydessä. Hyvä paikka ottelun seuraamiseen on esimerkiksi vaihtopenkin vastakkainen kentän sivu.

Seurataan tapahtumien aikana myös muiden kuin omien lasten hyvinvointia.

Olemme avoimia ja annamme epäkohdista palautetta joukkueenjohtajalle tai seuran edustajalle, joka ottaa asian käsittelyyn. Jos sinua vanhempana herää tarve antaa valmentajalle kritiikkiä, tai keskustella hänen kanssaan jostakin asiasta, varaa sitä varten aika. Kentän laidalla ei tule antaa suoraa palautetta esim. pelaajien kuullen. Toki harvinaisiin ikäviin tilanteisiin tulee puuttua aikuisena heti, jos huomaa epäasiallista käytöstä muiden aikuisten toiminnassa.

Kannustetaan omaa lasta ja muita joukkueen jäseniä positiiviseen tyyliin. Vastustajajoukkuettakin saa kannustaa ja pitää kunnioittaa. Annetaan myös tuomarin tai tähän rinnastettavan pelinohjaajan tehdä tehtävänsä rauhassa. Muistetaan että tuomarilla voi olla ensimmäisiä otteluita vihellettävänä ja hänkin tarvitsee aikaa ja tilaa kasvaa. Jos tuomarin tai vastustajan toiminnassa on keskusteltavaa, sen tekevät joukkueen taustahenkilöt ottelun jälkeen.

Pelimatkoilla harjoitellaan urheilijan ja reippaan jalkapalloilijan elämää. Esimerkiksi älylaitteita ja herkuiksi luettavia syömisiä ja juomisia käytetään aikuisten ohjeiden mukaan.

Kannustamme pelaajia terveisiin elämäntapoihin ja huolehdimme ottelumatkoille ruokarahaa ja urheilulliset eväät mahdollisuuksien mukaan. Ottelutapahtumissa ja turnauksissa ohjaamme lapsiamme syömään terveellisesti urheilijalle sopivaa ruokaa.

Luodaan yhdessä harrastukseen sopivaa kulttuuria ja kannustetaan pelaajaa seuraamaan jalkapalloa ja siihen liittyviä asioita.

Positiivinen asenne luo yhteishenkeä, mikä heijastuu koko joukkueeseen

Pidetään yhdessä huolta siitä, että sovitut asiat toteutuvat joukkueen toiminnassa.

Toimiston osoite:

Rantakylän Liikuntahalli

Pataluodonkatu 11, 80160

Joensuu